Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

POLOSEEDS


25

10

5

10

Bogata 10% mieszanka do wypieku bułeczek i paluchów owsiano-sojowych. Zawiera dużą ilość grysu sojowego, płatków owsianych , siemienia lnianego i sezamu. Smakowite połączenie słodów (pszenny i jęczmienny) z dobrymi gatunkami mąki jęczmiennej i graham to rewelacyjna propozycja śniadaniowa.

Index 10510

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne