Jakość potwierdzona certyfikatem IFS Food
Celem wdrożenia standardu IFS jest zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produktów oraz doskonalenie systemów zarządzania jakością, tak aby konsumenci mogli ufać kupowanym wyrobom. W naszej firmie właśnie zakończył się szczegółowy audyt, który został ukoronowany uzyskaniem certyfikatu jakości IFS.
IFS Food obejmuje sześć podstawowych obszarów, które gwarantują bezpieczeństwo i jakość produktów:
- Odpowiedzialność Wyższego Kierownictwa – zaangażowania kierownictwa wyższego szczebla we wspieranie i doskonalenie systemu zapewnienia jakości.
- System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności i Jakością – wymagany do spełnienia wymagań prawnych i bezpieczeństwa żywności oraz specyfikacji klienta.
- Zarządzanie zasobami – zarządzanie zasobami ludzkimi, warunkami pracy, higieny i warunków sanitarnych w celu zapewnienia bezpieczeństwa produktów.
- Procesy operacyjne – produkcja bezpiecznych, wysokiej jakości produktów według specyfikacji klienta.
- Pomiary, analizy i doskonalenie – kontrole, walidacja procesów oraz zarządzanie skargami i działaniami naprawczymi.
- Plan Obrony Żywności – ochrona integralności firmy i wytwarzanych produktów.
Certyfikaty dostępne pod linkiem: