W tej grupie znajdą Państwo mieszanki i koncentraty do wyrobu m.in. ciast drożdżowych, biszkoptowo-tłuszczowych, biszkoptowych oraz różnego rodzaju babek. Wszystkie produkty charakteryzują się wyjątkowym smakiem i aromatem gotowego wyrobu. Składniki wykorzystane do stworzenia receptur zostały odpowiednio wyselekcjonowane i dopasowane do potrzeb naszych klientów. Produkty te cechuje łatwość przygotowania i skrócony czas pracy w porównaniu z tradycyjną metodą pieczenia ciasta.
W porównaniu do innych rodzajów ciast, podstawowe ciasto drożdżowe nie zawiera dużo cukru oraz tłuszczu. Ciasto drożdżowe jest podstawą do wyrobu zarówno potraw słodkich jak i wytrawnych. Wśród nich możemy wyróżnić między innymi ciasta i ciastka z owocami lub makiem, słodkie bułeczki drożdżowe oraz pączki.
Rodzaj lekkiego ciasta przyrządzanego na bazie jaj z małym dodatkiem mąki pszennej i cukru oraz bez dodatku tłuszczu. Stanowi zwykle podstawę tortów, rolad lub ciast z galaretką lub kremami. Może występować również w postaci małych babeczek.
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe powstaje w połaczenia mąki pszennej lub z mąki pszennej wymieszanej z mąką ziemniaczaną, masła lub margaryny, cukru, jajek i środków spulchniających. Nadaję się idealnie do przyrządzania ciast z kremami, owocami, tortów, keksów i mazurków.
W tej podgrupie znajdują się między innymi ciasta typu parzonego, które wyśmienicie nadaje się do przygotowania ciasta na eklery, ptysie oraz groszku ptysiowego. Wysokiej jakości mieszanka do produkcji jakże smakowitego asortymentu jakim są kule o smaku serowym oraz mieszanka do produkcji szerokiego asortymentu rolad, strucli, wianków i warkoczy. Jako wysokojakościowe i uniwersalne produkty znajdują szerokie zastosowanie w cukiernictwie oraz gastronomii stanowiąc podstawę i uzupełniając gamę tradycyjnych deserów słodkich oraz słonych zakąsek i przystawek.
Doskonała baza do wypieków aromatycznych babek i ciast smakowych. Nadaje ciastu dużą objętość i puszystość. Swym delikatnym i aromatycznym smakiem wzbogaci asortyment każdej cukierni czy piekarni.
To ciasto mające zastosowanie w szerokim asortymencie cukierniczym. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości składników ciasto wypieczone na bazie tej mieszanki ma delikatną teksturę i wyjątkowy smak. Produkt charakteryzuje się powtarzalnością, a łatwe i tym samym szybkie przygotowanie pozytywnie wpływa na opłacalność produkcji. Ciasto długo zachowuje świeżość i walory aromatyczno-smakowe
W tej grupie znajdziemy babki drożdżowe, bez ubijania lub keksówkę, które doskonale uzupełniają serię babek. Swój wyszukany smak zawdzięczają idealnie skomponowanym składnikom. Esencjonalne aromaty mieszają się, a całość dopełnia przyjemnie maślany smak. Smak i sposób przygotowania przywołują wspomnienia z babcinego domu.