W tej podgrupie znajdują się między innymi ciasta typu parzonego, które wyśmienicie nadaje się do przygotowania ciasta na eklery, ptysie oraz groszku ptysiowego. Wysokiej jakości mieszanka do produkcji jakże smakowitego asortymentu jakim są kule o smaku serowym oraz mieszanka do produkcji szerokiego asortymentu rolad, strucli, wianków i warkoczy. Jako wysokojakościowe i uniwersalne produkty znajdują szerokie zastosowanie w cukiernictwie oraz gastronomii stanowiąc podstawę i uzupełniając gamę tradycyjnych deserów słodkich oraz słonych zakąsek i przystawek.
100% mieszanka cukiernicza. Produkt przeznaczony do wypieku gładkich, lekkich bez, spodów do tortów bezowych oraz jako dodatek do ciast. Pozwala na skrócenie czasu przygotowania, eliminuje straty białka mogące wystąpić przy stosowaniu świeżych jaj. Produkt po wypieku zachowuje dobrą strukturę oraz utrzymuje nadany mu kształt.
Index 20800