Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo mieszane

Pieczywo mieszane to pieczywo pszenno-żytnie lub żytnio-pszenne jak również z dodatkami innej mąki np.: kukurydzianej, gryczanej, orkiszowej itp. Może  również zawierać bogate w minerały, witaminy, błonnik oraz przeróżne ziarna.

MIESZANKA PIEKARSKA NA MĄCE KOKOSOWEJ


10

100

6

Chleb wypieczony z mieszanki jest odpowiedni dla osób stosujących diety niskowęglowodanowe, np. dietę ketogeniczną.

Od jasnego pieczywa różni się obniżoną zawartością węglowodanów. Składniki użyte w tym pieczywie, takie
jak: mąka kokosowa, mąka słonecznikowa, siemię lniane złote i nasiona słonecznika, tworzą razem
idealne połączenie.
Chleb ten jest również źródłem białka. Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego, a jednocześnie
niską zawartość cukrów. Te cechy sprawiają, że jest to korzystny wybór dla osób, które chcą ograniczyć spożycie
węglowodanów jednocześnie nie rezygnując z jedzenia pieczywa.

Index 10861

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne