Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

BAJTEL


0

0

0

0

Mieszanka piekarska na bazie mąki pszennej z serwatką, wzbogacona w wapń.

25% mieszanka mączna przeznaczona do wypieku tradycyjnego pieczywa mieszanego spożywanego w codziennej diecie - do wypieku chleba oraz bułek o charakterystycznej chrupiącej skórce. Zawartość serwatki w proszku (z mleka) - 9,6%. Popularny i tradycyjny chleb o chrupiącej, wybarwionej skórce i pachnącym, delikatnym miękiszu.

Index 11860

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne