To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.
Mieszanka piekarska do produkcji chleba pszennego z płatkami ziemniaczanymi i czarnuszką.
50% mieszanka pieczywa pszennego. Wypieczone pieczywo posiada oryginalny miękisz. Swój wyjątkowy zapach zawdzięcza dodatkowi słodów jęczmiennych oraz odrobiny czarnuszki. Mieszanka zapewnia powtarzalność i wysoką jakość wypieku. Prosty sposób przygotowania. Długo zachowuje świeżość. Pieczywo pszenne o wyraźnej nucie smakowej.
Index 11500