Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

CHLEB WÓJTA


25

50

5

10

Mieszanka piekarska do produkcji chleba pszennego z płatkami ziemniaczanymi i czarnuszką.

50% mieszanka pieczywa pszennego. Wypieczone pieczywo posiada oryginalny miękisz. Swój wyjątkowy zapach zawdzięcza dodatkowi słodów jęczmiennych oraz odrobiny czarnuszki. Mieszanka zapewnia powtarzalność i wysoką jakość wypieku. Prosty sposób przygotowania. Długo zachowuje świeżość. Pieczywo pszenne o wyraźnej nucie smakowej.

Index 11500

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne