To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.
Mieszanka piekarska do produkcji chleba pszennego z suszonymi pomidorami (8,7 %), płatkami ziemniaczanymi i bazylią.
To 50% mieszanka pieczywa pszennego z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii co ma wpływ na niesamowity aromat i smak. Dodatek płatków ziemniaczanych przedłuża utrzymanie świeżości pieczywa. Chleb Wójta z pomidorami ma charakterystyczny, równomierny miękisz. W składzie zawiera kwas żytni naturalny.
Index 11510