Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

CHLEB WÓJTA Z POMIDORAMI


25

50

5

8

Mieszanka piekarska do produkcji chleba pszennego z suszonymi pomidorami (8,7 %), płatkami ziemniaczanymi i bazylią.

To 50% mieszanka pieczywa pszennego z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii co ma wpływ na niesamowity aromat i smak. Dodatek płatków ziemniaczanych przedłuża utrzymanie świeżości pieczywa. Chleb Wójta z pomidorami ma charakterystyczny, równomierny miękisz. W składzie zawiera kwas żytni naturalny.

Index 11510

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne