Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

MIESZANKA DMT


10

34

5

10

Mieszanka piekarska do produkcji pieczywa pszennego z otrębami (67 %) i serwatką.

Mieszanka z dużą zawartością otrąb pszennych, bogate w błonnik wspomagający procesy trawienne oraz zapewniający uczucie sytości. Wypieczony asortyment jest polecany osobom pragnącym odżywiać się zdrowo.

Index 12540

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne