Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo pszenne

To pieczywo wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej. Popularna biała mąka pszenna służy do wypieku np. klasycznych bułek śniadaniowych, takich jak kajzerki. Pieczywo takie jest miękkie i smaczne, ale zawiera mniej błonnika i syci na krócej. Z pszenicy może również powstać chleb razowy – wówczas ma on większą wartość odżywczą od białego pieczywa. Nie będzie jednak tak miękki i puszysty.

MIESZANKA TURYŃSKA-GALICYJSKA


25

20

5

10

20% mieszanka mączna. Pieczywo pszenne o bardzo delikatnym miękiszu i chrupiącej skórce. Połączenie oregano o wysokiej zawartości olejków eterycznych z niepowtarzalną kombinacją aromatyczną pozwala uzyskać pieczywo o niebanalnym smaku i aromacie.

Index 10820

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne