Strona wykorzystuje pliki ciasteczek. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności oraz w obowiązku informacyjnym.

pl / en

Pieczywo żytnie, razowe

Chleb żytni jest bogatszy w błonnik od chleba pszennego, z reguły ma też niższy indeks glikemiczny. Ogólnie zatem pieczywo żytnie często jest bardziej wartościowe od pszennego, chociaż warto mieć tu na względzie również sposób jego wypiekania i rodzaj mąki.

FULL SEEDS


25

50

5

10

Mieszanka piekarska na bazie mąki żytniej do produkcji chleba mieszanego z płatkami owsianymi i żytnimi (10 %), siemieniem lnianym (8 %), nasionami słonecznika (6 %).

Mieszanka na bazie mąki żytniej i żytniej razowej, z dodatkiem ziaren sezamu, słonecznika.

Index 10813

Fundusze EuropejskieRzeczpospolita PolskaUnia Europejska Europejskie Fundusze Strukturalne i Inwestycyjne